x
Nisse Hellberg: Historien Om Nisse Hellberg & Wilmer X

Nisse Hellberg
Historien Om Nisse Hellberg & Wilmer X

Nisse Hellberg: Historien Om Nisse Hellberg & Wilmer X

GAFFA

Bog / Roos & Tégner
Utgivning D. 2014.09.25
Recenserad av
Emil Viksell

Nisse Hellberg har berättat allt för författaren Micke Sjöblom. Alltså verkligen allt. Det är sällan biografier är så djuplodande och heltäckande. Detta är en fullödig bok med allt du inte visste att du ville veta om Nisse Hellberg och hans band Wilmer X.

Det är öppna spjäll. Hellberg borrar i banddynamiken och är fullständigt öppen med sina och andras tillkortakommanden. Det blir en psykologisk, sociologisk och historisk resa som torde väcka intresset hos även den mest ointresserade. Även personer i Hellbergs omgivning har intervjuats.

Det är ett totalt grepp snarare än ett helhetsgrepp. Här är allt, ta för er. Frågan är om precis allting verkligen hade behövt vara med. Det är också Hellbergs röst som talar, Sjöblom tar knappt någon plats. Detta är både bokens styrka och svaghet. Skönt att slippa författarens utsvävningar och tydligt märkbara tolkningar. Men med en större påtaglig närvaro hade Sjöblom samtidigt kunnat just tolka – men det där är just en sådan där småsak en gnäller på när helheten, eller ja, "totalen", är förstklassig.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA