x
Rae Sremmurd: SremmLife

Rae Sremmurd
SremmLife

Rae Sremmurd: SremmLife

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2015.01.06
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Sommaren 2014 etablerade Swae Lee & Slim Jimmy snabbt och säkert Rae Sremmurd i en nischad subgenre som tog myrsteg ut till den internationella hiphop-scenen. Singlarna No Flex Zone och No Type hade refränger som till och med fastnade på en och annan svensk radiolyssnares hjärna.

SremmLife är ett försök att följa upp detta och bevisa att de kan skapa ett enhetligt verk som visar mer potential, och för det mesta är det misslyckat. Kvävd i 808-basen finns den förväntade tonhöjda hi-haten som ständigt påminner om vad detta album erbjuder; musik som även med hype-raps mått mätt är sorgligt ensidig och som gärna flyter medströms tillsammans med andra populära låtar av samma kreation.

Nykomlingarna förtjänar dock eloge för att ha bevisat att de minutiöst kan följa en formel som faktiskt fungerar: catchiga ad-libs som gärna refererar till en nätsensation (som Nae Nae-dansens utrop genom hela My X), produktion från stora namn som Young Chop för fans av en något barnvänligare och intetsägande drill och slutligen texter som kan sjungas med på valfri strippklubb.

I deras ansats brister dock Rae Sremmurd när de försöker ge sig på en estetik som få namn kan skriva under att de bemästrar, bortsett från Travis Scott kanske. De har en lång väg att gå innan de kommer bort från deras bedragande användning av väldigt säkra hype-element, och de saknar därmed det esoteriska som behövs för att utmärka sig som den meningsfulla duon de säger sig vara.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA