x
Butch Walker: Afraid Of Ghosts

Butch Walker
Afraid Of Ghosts

Butch Walker: Afraid Of Ghosts

GAFFA

Album / Lojinx
Utgivning D. 2015.02.02
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Själva namnet, Butch Walker, gör det lätt att måla upp en bild av en gammal råbarkad cowboytyp som spelar country med utlevande smärta, sargad av ett och annat vilda västern-slagsmål, men så är icke fallet. Han har visserligen sina rötter i metal, men har sedan en tid tillbaka givit uttryck för en synnerligen finstämd och filosofiskt livsbegrundande ådra.

Ryan Adams står som producent och är också en tydlig musikalisk förebild. Flertalet toner skulle likaväl ha kunnat tillhöra Adams själv. Det låter som om han har lite för många fingrar med i spelet. Att Walker färgats av sin producents kulörer, dock med mindre sprakande nyanser, är uppenbart. Ibland är det svårt att förklara vad som gör den där lilla skillnaden, vilken ändå har så stor betydelse. Hur kan till exempel en pizza smaka så olika med samma ingredienser?

Skivan utgör dock ett accepterande av att livet har sin gång, och utstrålar en säker rofylldhet, som hamnar i det bättre skiktet av likartade sorgesångsmän och låter tårarna förvandlas till behagliga ljudslingor med matchande ord. Att mannen ser bra ut är förstås inte heller någon nackdel, för helhetsupplevelsen.

Välstämt fredagsmys för den verkligt ensamme, eller den som bara upplever sig ensam och vill känna vetskapen om att det går att mildra strömmande hav av känslans demoner. Rösten landar som på mjuka bolster, för upp spökena i ljuset och bör avnjutas i avskildhet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA