x
Twiggy Frostbite: TWF

Twiggy Frostbite
TWF

Twiggy Frostbite: TWF

GAFFA

Album / Despotz
Utgivning D. 2015.01.28
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Twiggy Frostbites sound förklaras lättast med orden; Sveriges svar på Sigur Rós. Det finns en mystik i deras slingrande melodier, musiken böljar kring ett vemod som för många bäst adresseras nordiskt vemod. Stundtals blir det väna och sköra allt för uppenbart, och det sagolika tappar fokus. Men där det gnistrar till, är det förbannat vackert.

Det var ett långväga mejl som 2014 väckte Twiggy Frostbite till liv efter flera år i dvala. Ett universitet i Hong Kong ville bestämt att bandet skulle spela på deras festival. Spelningen kom att bli den knuff bandet behövde för att vakna och snart började idéen gro om en uppföljaren till debuten Through Fire från 2008.

TWF har bandet till viss del bytt ut det sfäriska soundet och gett plats för en mer rakryggad pop. Allra skarpast är skivans första halva, där spåren kastar sig mellan det sagolika, ukulele-toner och stämsång. Introspåret We Belong In A Movie är med dess loopade melodier, xylofon och jagande trummor utan tvekan skivans starkaste låt. Men det är svårt att bibehålla intresset ju längre in i skivan man kommer, och det vemodiga känns till slut trögflytande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA