x
Blänk: Only Built For Northern Lights

Blänk
Only Built For Northern Lights

Blänk: Only Built For Northern Lights

GAFFA

Album / Grind
Utgivning D. 2015.03.09
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Superbandet Blänk lämnade Luleå och Norrland för att resa till Atlanta och USA. Med sig tog de spännande elektronisk hiphop och R&B och kom tillbaka med … will.i.am?

Blänk utgörs av Lina Öhman – som är så cool att det inte är klokt – den rappande Simon Trabelsi och producent Klas Granström. Med de senaste släppen, som debutalbumet You've Never Been To Sàpmi från 2009 och EP:n Áurinko Rising Again från 2012, har trion utvecklats till supergruppen som hajpas och hyllas. Med all rätt.

Debutalbumet är verkligen något utöver det vanliga. Så när första singeln Tears Run Dry släpptes var det spännande att se vad som hade hänt på andra sidan Atlanten. Faktum är att singeln är topp tre på albumet. Blänks melankoliska indie-R&B gör sig bäst när Lina Öhman får leverera. Men på för många av spåren låter det som att Simon Trabelsi har smittats av will.i.am-viruset som kännetecknas främst av symtomen auto-tune och dravel. Och det stör helhetsintrycket av ett annars välproducerat album som Lina Öhman bär på sina axlar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA