x
Tobias Jesso Jr.: Goon

Tobias Jesso Jr.
Goon

Tobias Jesso Jr.: Goon

GAFFA

Album / True Panther Sounds
Utgivning D. 2015.03.17
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Pondussångerskan Adele är inte världens mest aktiva twittrare. Därför skapas det rubriker när hon väl väljer att twittra, och dessutom gör det om en för många okänd ung man vid namn Tobias Jesso Jr.

Men det är kanske inte så konstigt. Tobias Jesso Jr är en mjuk, melodisk, intim och skönsjungande man som lugnt proklamerar att han inte kan andas utan dig. Han kan heller inte sluta tänka på exet Mary Ann och berättar att han antagligen kommer att förgås i Hollywood. Uppbackad av pianot gör han det på ett intimt självutlämnande sätt. Det kan bli obehagligt att lyssna på alltför personliga berättelser, men albumets melankoliska pop-rock, à la Beatles, får dig att känna saker.

Ena spåret får Jesso Jr dig att ifrågasätta om känslorna för din partner är så starka som de borde vara. Andra spåret resulterar i fritt fall ner i en djup brunn fylld till bredden av kärlek. Så färdas du mellan hopp och förtvivlan i tolv härliga spår – vissa bättre, andra sämre.

Men Tobias Jesso Jr lyckas få en försiktig sentimentalist att blomma ut. Goon är en bitter kärlekskaramell som sätter sig långt bak i gommen och sipprar känsla lagom till vårens spirande knoppar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA