x
Say Lou Lou: Lucid Dreaming

Say Lou Lou
Lucid Dreaming

Say Lou Lou: Lucid Dreaming

GAFFA

Album / cosmos music
Utgivning D. 2015.02.25
Recenserad av
Tina Berglund

Systrarna Miranda och Elektra Kilbey har redan nått internationell framgång i och med sina tidigare låtsläpp. Förra året nämndes de i samband med BBCs årliga lista BBC Sound of the Year och var i sällskap med bland annat Sam Smith och Banks. Bevisligen är världen redan medveten om systrarnas kapacitet och förmåga, men oavsett konstaterat faktum blir Lucid Dreaming lite som att uppleva duon för första gången om och om igen. Det må vara omöjligt i teorin men i drömmarnas och musikens värld är det endast fantasin som sätter gränser.

Albumet bjuder på en samling elektroniska poplåtar i ren perfektion. Samtliga spår lämnar ett fysiskt avtryck. Rysningarna följer samma böljande formationer som skivans alla spår.

Ljudmattan är luftigt virkad med flertalet instrumentala element, med allt från den distinkta elgitarren under sticket på Julian till viskningarna på Peppermint. Varje sekund är intensifierad och sammanfattas bäst på praktexemplet Hard For A Man och dess outro. Trots denna extroverta utformning finns det en viss subtil melankoli att läsa både bokstavligt och mellan de välskrivna raderna. Texterna cirkulerar allt som oftast kring ologisk och flyktig kärlek/lust. Genom duons ögon behandlas ämnet däremot ur ett medvetet och erfaret perspektiv, vilket på sitt sätt går att applicera på just begreppet Lucid Dreaming: vetskapen om att man befinner sig i en dröm.

Konceptet går även att applicera på lyssnarupplevelsen genom att man helt förlorar sig i systrarna Kilbeys drömska pop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA