x
Seasick Steve: Sonic Soul Surfer

Seasick Steve
Sonic Soul Surfer

Seasick Steve: Sonic Soul Surfer

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2015.03.25
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

När man sitter och dricker och pratar i timmar med en enastående rytmisk vän och dessutom har en gitarr i famnen kan det skapas ljuv musik. I alla fall om man heter Seasick Steve och Dan Magnusson. De låter problemen rinna iväg genom en flod av vin och lyckas hålla den där nivån av berusning då idéerna blir som mest kreativa. Den musik som härstammar från lidande, och kommer ut som befriande glädje, blir ofta som mest energifyllt inspirerande och tar huvudleden till hjärtat.

Lidandet behövs för att känna lyckans rus, så också här. Seasick Steve kör sitt eget avspända race på sin farm, vad som än händer och vad folk än tycker. I sitt sinne är han fortfarande en sommarpojke, trots att kroppen alltid sätter sina spår av livets vedermödor. Känslorna blir så mycket lättare att hantera när man vet att man redan överlevt ett otal motgångar och varför krångla till det?

Nya plattan gungar av boogie och blues när den är som mest dansant och primitiv, på det där sköna sättet. Men har även sina mer stillsamma och eftertänkamma stunder, där bakgrundens allvar visar sig. Steve och Dan har, tillsammans med sina spelkamrater, lyckats med sitt mest välbalanserade album på länge, "mindfulness-känsla" i sin mest naturliga form.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA