x
Tribulation: The Children Of The Night

Tribulation
The Children Of The Night

Tribulation: The Children Of The Night

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2015.04.20
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Vad som började som försiktigt experimenterande med progressiva tongångar på The Formulas Of Death har idag utvecklats till något eget. Med tredje albumet lämnar Tribulation Stockholmsdödsen bakom sig och tar klivet in i en helt annan musikalisk arena.

Utvecklingen är inte helt ojämförbar med den som Death gjorde från Scream Bloody Gore till Human. Den stora skillnaden är att Arvikasönerna vågar klä sin musik i en betydligt känslosammare kostym. Det här är ett album som visar ett band som helt kliver ur sin bekvämlighetszon och vågar vara nakna. Det här är ett album som vågar att stoltsera med avsaknaden från alla traditionsenliga element inom genren; varken blast beats eller baskaggar i överljudsfart. Det här är ett album som visar inspiration från dödsmetallens urfädrar men inte heller skäms för influenser från The Doors, Misfits eller Type O Negative. Det här är ett album som smeker dig med silkesvantar och borstar dig med ettans sandpapper. Samtidigt. 

1975 släppte Queen A Night At The Opera; för många höjdpunkten i bandets karriär och en milstolpe i rockens historia. 40 år senare gör Tribulation samma sak för dödsmetalen med The Children Of The Night.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA