x
Nadastrom: Nadastrom

Nadastrom
Nadastrom

Nadastrom: Nadastrom

GAFFA

Album / Friends of Friends / Dubsided
Utgivning D. 2015.02.23
Recenserad av
Veronica Larsen

Att lyssna på Nadastrom är som att återfalla i ett handlande av ångestdämpande karaktär. Steget in i mörkret bör du inte ta men du gör så ändå. Givetvis.

I en nyligen gjord intervju av LA-baserade festivalarrangörsjätten Insomniac droppar ena halvan av Nadastrom, DJ Dave Nada, ett antal namn på artister vars skivor fanns i duons öron när debutalbumet skapades. Dave nämner Stevie Wonders The Secret Life Of Plants, Radioheads Kid A och Justin Martins Ghettos & Gardens. Efter en kvick lyssning på alla tre står det klart att hämtad inspiration inte enbart behöver resultera i en ljudmässig liknelse. Det kan finnas annat att ta fasta på och det organiska mörker vi hittar på Nadastrom är taget någonstans ifrån.

Likt svart tjära pumpas Dave Nadas och Matt Nordstroms förstklassiga tech-house in i ditt blod. Ett befrielsens mörker så behagligt, så svårt att sen ta sig upp ur. Tacksamt nog är Medium Redeye något av en livlina, en hoppfull sak mot skivans slut som repeterar: "I'm gonna figure this out, I'm gonna make this work".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA