x
Public Service Broadcasting: The Race For Space

Public Service Broadcasting
The Race For Space

Public Service Broadcasting: The Race For Space

GAFFA

Album / Test Card
Utgivning D. 2015.02.23
Recenserad av
Emil Viksell

En instrumental temaplatta om rymdkapplöpningen med äkta röstsamplingar från då det begav sig. Därtill psykedelisk rock, blås, stråkar, funk och electronica. Varför inte.

Engelskduon J. Willgoose, Esq. och Wrigglesworth har lyckats skrapa ihop en fantastiskt sammansatt platta trots uppenbara spretighetsrisker. En platta som osar retrotungt men samtidigt kommer med en sällsam fräschör. Det är lite som att öppna en splitter ny historiebok. Det är ju bekvämt av upphovsmännen att luta sig mot allt av spänning och nervkittlande konnotationer som kommer med en högtidstalande John F. Kennedy och allvarsamma mansröster genom mikrofoner – obeträdda platser, mänsklighetens yttersta gräns, kallt krig och allt det där. Men duon har lyckats rama in samplingarna så fint och friskt att de gamla ljudupptagningarna lyfter från nostalgi och sammansmälter med musiken, blir en kombination av delar som utövar samma suggestiva dragningskraft på lyssnaren som rymden på människan.

Det är inte musik som rör runt i själen, men inom kategorin gitarrfunkselektronisk och ljudarkivistisk psykedelia (?) finns det inga bättre än Public Service Broadcasting.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA