x
Le Muhr: Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö

Le Muhr
Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö

Le Muhr: Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö

GAFFA

Album / Beat Butchers
Utgivning D. 2015.03.18
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö tar avstamp i 50-talets stora diktare Gunnar Ekelöf och i likhet med poeten beskriver skivan den ensamma människan och gör det med fingertoppskänsla. Synth, skuld och sorgsenhet visar sig passa alldeles utmärkt ihop.

Ge Mig Drömmar Att Leva Eller Gift Att Dö landar någonstans mellan Bob Hunds politiska budskap och Doktor Kosmos diskbänksrealism. Det är naket och igenkänningsfaktorn är stor, jag skulle kunna skriva ihop de tio spårens titlar till en lång mening vilken skulle beskriva mitt liv på pricken.

Bandets poppandor har skalat av sig sina tonår och undrar nu hur de ska leva sina liv. Vi får följa med både ut på klubb för att ragga och till socialtjänsten. Sedan 2007 års Generation Deluxe har även bandets sound vuxit upp och blivit mer sofistikerat, det punkiga har ersatts med eftertänksamhet. Fortfarande är det så att det ibland kan kännas lite ihopsnickrat och ofärdigt, men bandet har sedan start stavats DIY och vad är egentligen fel med det.

X

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA