x
Courtney Barnett: Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit

Courtney Barnett
Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit

Courtney Barnett: Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit

GAFFA

Album / Mom & Pop
Utgivning D. 2015.03.24
Recenserad av
Daniel Andersson

Courtney Barnett har min odelade uppmärksamhet från första stund och det är mer eller mindre omöjligt att slita sig ifrån Melbourne-sångerskans debutalbum Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit. Detta är en skiva att vakna upp till, vardagen blir roligare och festen bättre – varje spår bär på något unikt som gör helheten omöjlig att tröttna på. Singeln Pedestrian At Best påminner om Bloodhound Gang, men det är inget att bry sig om. Barnett kan förmodligen spela in Totos Africa utan att behöva skämmas.

Det som gör denna skiva till en av årets bästa, är Barnetts sätt att hantera genren indierock. Hon får låtskapande att verka så enkelt och med en stor dos självdistans och humor, lyckas hon gör genren till sin egen. Barnett står i en klass för sig. Det är som att stå på startlinjen, men när signalen går, är motståndaren redan halvvägs.

Öppningsspåret Elevator Operator inleder med ett snärtigt tempo, medan Kim's Caravan är ett drömliknande och suggestivt L.A.-epos. Det är som att kliva in i en personlig psykos, som trappas upp genom psykedeliska gitarrer, för att slutligen mattas av i ett ödesmättat outro. Knixiga Nobody Really Cares If You Don't Go To The Party är sistnämnda spårs antites. En ambivalent partylåt med beslutsångest. Och detta får bli mina sista ord. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA