x
Kelly Clarkson: Piece By Piece

Kelly Clarkson
Piece By Piece

Kelly Clarkson: Piece By Piece

GAFFA

Album / SME
Utgivning D. 2015.02.27
Recenserad av
Jennifer Last

Det finns en Kelly Clarkson som står bakom plattorna Breakaway och My December. Sedan finns det en Kelly Clarkson som har gett oss Stronger och All I Wanted. Och ett par album till. Det har hunnit hända mycket sedan den första amerikanska Idolvinsten år 2002. Piece By Piece hamnar någonstans mittemellan de helt olika sounden som pendlar mellan popdängor, ballader och oräkneligt antal "jag hatar/älskar dig"-låtar.

Titelspåret Piece By Piece, som kanske någonstans summerar albumets helhet, är otroligt stark. En fyra minuter lång biografi om en pappa som lämnar en sexårig Kelly och om en partner som på senare år åter har gett henne tillit.

Run Run Run, som hon gör tillsammans med den högaktuelle John Legend, drar ner tempot som dessförinnan har varit relativt dansvänligt. Deras röster tillsammans är som en ring på vänster finger: de gifter sig med ett enkelt "ja".

Spännande, intressant och vågat är det att hon i ett par låtar låter detaljer från ett annat årtionde träda fram. Good Goes The Bye, Nostalgic och In The Blue verkar ligga på en grund som byggdes på 80-talet.

Tyvärr känns Piece By Piece emellanåt relativt monotont, och 16 spår blir ett par för mycket. Hon faller inte platt, men hon står inte upp rakryggad heller. Det finns nog dock inte någon som kan förneka att Kelly Clarkson har en röst som kan spräcka både glas och speglar. Och på det högst troligen, rent textmässigt, mest personliga albumet hittills, höjer hon den aningen högre och visar på att hon minsann är en kvinna med otroligt mycket jädrar anamma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA