x
The Charlatans: Modern Nature

The Charlatans
Modern Nature

The Charlatans: Modern Nature

GAFFA

Album / Bmg Chrysali
Utgivning D. 2015.01.28
Recenserad av
Pontus Bark

För ett år sedan förlorade The Charlatans sin trummis Jon Brokes. Tumören i hjärnan blev tillslut för stor, cancern vann. Modern Nature tillägnas så klart Brokes. Sångerna på plattan har tagit bandet genom sorgen. The Charlatans soliga, Curtis Mayfieldska soulrock, som bärs fram av hammond-orglar, är värd att lyssna på – och visst är det vackert att de lyckats skapa ett så glatt album efter det som hänt? 

The Charlatans har aldrig varit bandet som stått i händelsernas centrum. Under det 90-tal som dominerades av Oasis och Blur, fanns Charlatans där bakom i kölvattnet. Också denna platta kommer att passera många obemärkt förbi. Filmrecensenten Ronnie Svennsson hade med största säkerhet kallat den för "habil underhållning". Topparna är ungefär lika höga som dalarna är djupa – som ett välfungerande hjärta.

Den här gruppen är helt enkelt mer jämn än bra. Ett band som överlevt två dödsfall (Keybordspelaren Rob Collins avled 1996) samt Burgess drogmissbruk, förtjänar så klart respekt. Några Redbull behövs dock för att hjärtat ska bulta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA