x
Adna: Run, Lucifer

Adna
Run, Lucifer

Adna: Run, Lucifer

GAFFA

Album / Despotz Records
Utgivning D. 2015.03.18
Recenserad av
Jennifer Last

Blott 21 år gammal, och det låter som om hon aldrig någonsin har gjort något annat. Det Adna lyckas med är inte bara att framkalla gåshud och ytterst starka känslor. Med Run, Lucifer får hon ett musikhjärta att slå både fortare och hårdare. Hon får tårkanalerna att vidgas, öronen att vidöppnas och kroppen på helspänn.

Den röda tråden har sin början i Intro/Berlin och sitt avslut i Outro/Somewhere, skivans starkaste punkter. Hon visar på en otrolig teknik och talang, framför allt röstmässigt när hon i dessa låtar körar sig själv på ett sätt som gör det svårt att tro att hon gör det här på egen hand.

Dynamiken i Living, skickligheten bakom instrumenten i Lonesome, texten och de små detaljerna i Silhouette (Always Yours). Den numera Berlinbosatta göteborgskan vet precis vad som krävs för att enhetligt höja ett album snäppet högre, och Run, Lucifer hör inte hemma någonstans än uppe i toppen.

När Adna släppte debutalbumet Night var hon bra. Väldigt bra. Men hon har lämnat det stadiet bakom sig och blivit helt fantastisk. Att släppa något som Run, Lucifer borde vara alla musikers dröm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA