x
Hannah Cohen: Pleasure Boy

Hannah Cohen
Pleasure Boy

Hannah Cohen: Pleasure Boy

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2015.03.27
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Enligt bolaget Bella Union inspirerades Hannah Cohen av uppbrottet från en partner och ångesten som följer av att förlora någon. Okej, det är inte världens mest originella konstnärliga inspirationskälla, men det gör inte konsten sämre för det. Pleasure Boy är inte orimligt innan en känner till ursprunget, men det blir sjuhelsike mer vettigt och kanske lite bättre efter.

De flesta känner väl igen sig. Men det här är inget hatiskt, "in your face" och "titta på mig, jag mår så bra"-album. Pleasure Boy är melankoliskt och eftertänksamt. Detaljerat och känslomättat. Spåret Queen Of Ice för tankarna till film noir med jazznerv. Men det är en saftig, mörk höjdpunkt i ett annars utdraget album, där fler än hälften av spåren är svåra att urskilja.

Likt Cohens debutalbum Child Bride, producerades uppföljaren av Thomas Bartlett. Bartlett som arbetat med genier som Antony Hegarty i Antony And The Johnsons. Child Bride var helt klart en fin debut, och uppföljaren är inget lågvattenmärke. Men det är en sävlig och utdragen berättelse om ett uppbrott där båda parter hade mått bättre av att klippa banden och aldrig se sig om.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA