x
Tussilago: Holy Train

Tussilago
Holy Train

Tussilago: Holy Train

GAFFA

LP / Ingrid
Utgivning D. 2015.04.29
Recenserad av
Jenny Jacobi Abrahamsson

Det började med en övergiven kattunge som kom att kallas Tussilago, resten är historia som det heter. Men om du varit på festival i Gagnef känner du nog redan till de här långhåriga stockholmssnubbarna. Om inte, är det inte en sekund för tidigt att upptäcka dem. Efter en hyllad debut-EP och turné som förband åt Lykke Li har de nu snickrat ihop tio nya spår. 

Inspirationskällorna de öst ur är liksom tidigare Dungen, The Doors, Deerhunter och Fela Kuti. Resultatet är ett helt eget universum fullt av glittrande, klara, såbbubblespröda melodier som slingrar fram likt ouptäckta djurstigar och har det det där brutalt självklara anslaget som gör en lycklig. Det är fantastiskt fint och helvetes jävla bra för att tala ren svenska. 

Bakom producentspakarna hittar man bröderna Winnberg från Amason och att de musikaliska genierna Gustav Ejstes och Reine Fiske är med på två låtar gör inte det hela sämre. Har du inte haft din anledning att åka på festival i sommar har du det nu. Finns ju en chans att du hittar Tussilago där.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA