x
The Prodigy: The Day Is My Enemy

The Prodigy
The Day Is My Enemy

The Prodigy: The Day Is My Enemy

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2015.03.30
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Tänk dig att Begbie från Trainspotting startat ett electropunkband så får du en känsla för vad The Day Is My Enemy levererar i arg okastrerad släggväg. "Våld" är ordet som Liam Howlett tycker bäst beskriver nya The Prodigy-albumet men om han menar våld som ett bildligt uttryck eller vad han gör mot vår musikaliska kompass är oklart. För det här är både förtvinande ointressant som purt The Prodigy.

"Underbarnet" har egentligen alltid varit just en one man army där Liam stått för produktionen och Maxim och Keith Flint för eventuella vocals och dansnummer. Vilket vi bugat och tackat för medan vi förträngt deras harikiri-framkallande soloförsök. Nu har de emellertid för första gången skapat en skiva som ett band. Tvi vale!

The Day Is My Enemy är dock inte den bilkrasch som Always Outnumbered, Never Outgunned var. Energiskt är det onekligen, och det kan vara deras mest brittiska skiva någonsin. Punkrock-mentaliteten möter The Streets i DJ-dissen Ibiza tillsammans med hiphopduon Sleaford Mods medan Flux Pavilion-samarbetet Rhythm Bomb är en av de få låtar som ekar mest av gruppens tidigare geniala breakbeats.

När yran efter det första släggslaget mot ansiktet lägger sig så går det i röran att hitta försonande drag som kastar kroppen in i dansanta konvulsioner men det går inte att släppa att The Day Is My Enemy till stora delar är försummande tråkig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA