x
Prong: Songs From The Black Hole

Prong
Songs From The Black Hole

Prong: Songs From The Black Hole

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2015.04.01
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När ett band släpper en platta med covers som influerat dem så blir det i nio fall av tio en rörig soppa. Oftast törs inte gruppen ta ut svängarna för mycket, eller så tar de ut dem för mycket och det blir en olyssningsbar sörja av alltihopa. Men det största problemet brukar vara att låtmaterialet är tråkigt och förutsägbart.

Prong undviker alla dessa fällor och levererar en stenhård samling låtar som är både riktigt bra och oförutsägbara. Hur Prong än gör så låter det alltid Prong om dem och Victors högst begränsade röst och fullkomligt lysande gitarrspel är perfekt för dessa låtar. Det är gasen-i-botten-punk med Discharge, Killing Joke med Seeing Red, en överraskande bra Vision Thing av The Sisters Of Mercy och en förvånansvärt poppig – och kanske skivans bästa–  version av Hüsker Düs Don't Wanna Know If You're Lonely.

Däremot klarar Victor och grabbarna inte av svänget och avigheten i Butthole Surfers punkpsykadeliska Goofy's Concern som stampar på stället i en misslyckad Metallica-pastisch.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA