x
Death Cab For Cutie: Kintsugi

Death Cab For Cutie
Kintsugi

Death Cab For Cutie: Kintsugi

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2015.03.30
Recenserad av
Jennifer Last

Kintsugi har en uppsättning av låtar som känns väldigt Death Cab For Cutie-like. Ett par av dem är radiovänliga, några vars texter känns in i benmärgen, ett och annat guldkorn som blir svårt att glömma, och någon enstaka som de hade mått bättre av att vara utan.

DCFC verkar ha nått en ny punkt både som band och som individer. Det genomgående temat tycks vara sångaren Ben Gibbards färska skilsmässa, och texterna lyckas han pricka in på ett otroligt personligt plan där det är svårt att inte bli berörd. Inte minst i öppningslåten No Room In Frame och singeln Little Wanderer, som också är åttonde plattans starkaste låtar.

I bakgrunden hittar vi de elektroniska härligheterna, tillsammans med tickande slagverk och seniga gitarrer. Den ordlösa körsången blir ett bra komplement samtidigt som de personliga berättelserna får utrymme att andas. Och inget tyder på självömkan här, utan snarare på längtan fylld av melankoli.

DCFC är pånyttfödda. Kanske reinkarnerade från något kultband från förr. Oavsett har de inte låtit så här bra sedan tio år gamla Plans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA