x
Bell Witch: Four Phantoms

Bell Witch
Four Phantoms

Bell Witch: Four Phantoms

GAFFA

Album / Profound Lore
Utgivning D. 2015.04.28
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Med jämna mellanrum dyker det upp artister som ger intrycket av att vara större än livet självt. När Seattle-duon släppte sin debut Longing för tre år sedan var det bara en försmak av bandets enorma potential. Med Four Phantoms ställer jag mig frågande till om Bell Witch kan bli bättre och om inte genren nu sett sitt mästerverk. 

Det är svårt att inte prata om uppföljaren i grandiosa floskler eller klyschiga superlativ. Det är inte något individuellt sorgearbete från en enskild artist som tonsätts här. Skulle världens kollektiva och historiska sorg ges ett soundtrack skulle det låta som Four Phantoms

Bell Witch tar de fyra elementen och sätter de i en vacker – om än otroligt vemodig – kontext. De fyra spåren gestaltas i form av spöken som i sin tur ges en mänsklig röst i form av känslor; förtvivlan, hopplöshet, desperation och sorg. Det är ett musikaliskt panorama över våra mörkaste och kanske mest skrämmande sinnesstämningar. Samtidigt finns det något förlösande i att bandet drar ner lyssnaren så djupt i avgrunden. För vågar du utmana dessa känslor, tas du på en 66 minuter lång och introvert resa i de mörkaste av själens kamrar. Och även om det tar sin tid, kommer musiken att långsamt släppa taget om dig. När väl du och Bell Witch tagit avsked kommer du att känna dig renad. Jag lovar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA