x
Stealing Sheep: Not Real

Stealing Sheep
Not Real

Stealing Sheep: Not Real

GAFFA

Album / Heavenly Recordings
Utgivning D. 2015.04.10
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Lätt är det inte att klassificera Liverpool-trion Stealing Sheep. Från en tydlig Wicker Man-osande folktradition på debutalbumet Into the Diamond Sun har de med uppföljaren Not Real kastat ned influenser från 50-talets exotica och electronica och tryckt på "Blend". Vad vi får är en närmast poppig smoothie, där de två öppningsspåren Sequence och Apparition har en smak av 80-tal. Mörkret från deras tidigare alster har fått lämna plats för synthar. Kvar är emellertid deras stämsång och själen rotad i den brittiska landsbygden.

Som många andra artister idag så har de tagit över produktionen helt och fokuset är också klarare på denna skiva, det är tydligt att de velat lära sig mer, testa nytt och utvecklas utan att släppa sig själva. Undantaget från helgjutenheten är akustiska Evolve And Expand som när den dyker upp känns som om vi hamnat i ett Twin Peaks-rum.

Bandnamnet är ett uttryck för de som använder andras idéer utan någon egen ansträngning. Humbug tycker jag! Not Real fortsätter deras mashup av stilar men det är fortfarande helt deras egen drömska, ibland stundtals psykedeliska, känsla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA