x
The Leather Nun: Whatever

The Leather Nun
Whatever

The Leather Nun: Whatever

GAFFA

Album / Wild kingdom
Utgivning D. 2015.04.17
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det har gått drygt 20 år sen man hörde från The Leather Nun, men det räcker med några sekunder för att man ska känna igen dem. Med Jonas Almquists karaktäristiska röst och en svulstig, stökig och fullpackad ljudbild bjuder bandet på något nytt. Det är helt klart mer av gamla nunnan än den senare men det är ändå mognare och nyare. Det är tunga härligt skräpiga trummor, ylande gitarrer och en cello eller två som hackar sig fram.

Vi får en bunt helt nya låtar, några Godtherapy-nummer och en ny version av en gammal klassiker. Den spännande produktionen lyfter plattan som kanske egentligen är lite för lång.

Outside My Window är en stompande best av cellos och gitarrer som tar fram det bästa hos Leather Nun och Just Like A Dream är en tung basdriven låt som inte hade känts fel på Force Of Habit medan Red Hot Gwen lånar friskt av Cab Calloways Minnie The Moocher. Men höjdpunkten är ändå just en låt från Godtherapy (med samma namn) som korsar det bästa från hela nunnans karriär med drivande trummor och skitiga riff.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA