x
Slowgold: Stjärnfall

Slowgold
Stjärnfall

Slowgold: Stjärnfall

GAFFA

Album / Gaphals
Utgivning D. 2015.05.11
Recenserad av
Daniel Andersson

Göteborgsstudion Oodion har nått vägs ände. Det är alltid tråkigt när kulturinstitutioner går i graven, men det gäller att blicka framåt och framtiden tillhör Amanda Werne aka Slowgold (2015 års vinnare av Totta-stipendiet). Ur Oodions aska reser sig Slowgold likt en folkrockreinkarnation av Buffalo Springfield eller Gene Clark, och det är med fingertoppskänsla som Laurel Canyon och svensk progg formas till ett. Ljudbilden blir dock aldrig mossig, tradig eller bakåtsträvande, utan de snygga arrangemangen och Wernes röst får skivan att matcha influenserna. Debuten misslyckades med denna bedrift.

Amanda Werne tillåter sig att vara återhållsam och detta speglar musiken som andas lugn och harmoni. Underbara Drömlösa Nätter har ett långt psykedeliskt parti, men undviker att bli ett olyssningsbart rundgångshaveri. Werne förmår att hålla intresset uppe med små medel.

Inspelningsstudion Oodion må ha nått sin ändstation, men denna skiva kommer förhoppningsvis att ta med Slowgold på en lång och spännande resa. Det går att nå långt med influenser som Neil Young och Hope Sandoval.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA