x
Mikal Cronin: MCIII

Mikal Cronin
MCIII

Mikal Cronin: MCIII

GAFFA

Album / Merge
Utgivning D. 2015.05.05
Recenserad av
Daniel Andersson

Laguna Beach-sonen Mikal Cronin sägs vara blyg, vill inte ta plats och undviker att ställa sig bakom mikrofonen. Detta märks inte på hans tredje soloalbum MCIII som sångmässigt är hans starkaste skiva. Albumet utstrålar en självklarhet som exemplifierar bra garagerock, men det handlar inte om att skrika högst, mer om att nå de bästa melodierna.

Cronins tredje album är en uppvisning i gott hantverk; imponerande arrangemang avlöser varandra och gitarrerna färgar skivan i alla möjliga nyanser. Låtarna pendlar mellan akustiska popballader till drivande garageexplosioner. Skivan blir dock aldrig punkig, istället rör det sig om snygga ljudmattor. Färgsprakande ii) Gold är talande för albumet och visar upp Cronin i sitt esse. Lika delar pop som rock.

Det finns risk för besvikelse om förväntningarna är inställda på en ljudbild som liknar stökiga Ty Segall-samarbetet Reverse Shark Attack, men detta album äger mer djup och melodistyrka. Cronin är en musiker som vuxit upp utan att förlora hjärta eller hjärna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA