x
The Monochrome Set: Spaces Everywhere

The Monochrome Set
Spaces Everywhere

The Monochrome Set: Spaces Everywhere

GAFFA

Album / Tapete
Utgivning D. 2015.03.16
Recenserad av
Emil Viksell

The Monochrome Set har lagts ned och omstartats i flera omgångar och något olika konstellationer sedan bildandet 1978. Kärnan har dock alltid utgjorts av sångaren och låtskrivaren Bid respektive gitarristen Lester Square och basisten Andy Warren.

Precis som för bandets likar, säg Morrissey, är hela den här grejen stundom bättre i teorin än i praktiken. Visst behöver världen de där Oscar Wilde-präglade aforismerna och den där lojt brittiska elegansen. Men ibland ligger den där approchen snarare i vägen för livet än möjliggör och klarlägger det.

Space Everywhere innehåller lika delar Frank Sinatra som The Kinks och The Smiths. Allt väl där. Men bandet psykar ur med diverse instrument, såsom någon typ av flöjt, i något som för tankarna till Stonehenge och Miraculix. Och ger sig lite för ofta ut på diverse andra irrvägar. Allt landar i slutsatsen att gubbar och gummor antagligen kommer att digga detta medan slynglar och slyngletter kommer undra vad det är för tam smörja. Personligen vet jag inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Tiden får utvisa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA