x
Sven-Holger Rosenvinge: Hoping For The Sun

Sven-Holger Rosenvinge
Hoping For The Sun

Sven-Holger Rosenvinge: Hoping For The Sun

GAFFA

Album / Spinnup
Utgivning D. 2015.03.04
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Den, för mig okände, artisten Sven-Holger Rosenvinge har ett förbryllande fullt CV. Bland annat är han upphovsmakare till världens första (?) karaoke-DVD fylld med psalmer, och verksam inom Svenska kyrkan som körledare för funktionshindrade. Tydligen används karaoke-DVD:n som undervisningsmaterial för aspirerande präster. Han är dessutom tidigare medlem i bandet – med det otroligt spännande namnet – Creeping Jesus.

När Rosenvinge väljer att flyga solo hade en kunnat hoppas på frälsning. Men Hoping For The Sun träffar inte hjärtat. Sven-Holgers androgyna röst är vacker, men hans "tack till" är tyvärr mer intressant än själva albumet. Det är 13 spår av brokig kvalitet som får en att önska att Rosenvinge istället tagit rygg på en gigant som Antony Hegarty och satsat stort.

Men tillbaka till vilka Rosenvinge väljer att tacka. På skivbolagets hemsida nämner han bland andra "vännerna på John F. Kennedy Space Center", Kiera Knightley, Julianne Moore, Ethan Hawke och svenska kungafamiljen. Vilket är förbryllande och spännande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA