x
Anna Järvinen: Buren

Anna Järvinen
Buren

Anna Järvinen: Buren

GAFFA

Album / Diesel Music
Utgivning D. 2015.04.18
Recenserad av
Björn Schagerström

Ibland måste en låta det ta tid. Första intrycket av Buren, som följer på den lysande trilogi skivor som utgör Anna Järvinens tidigare diskografi, var att uttrycket kändes mer introvert än tidigare. Men så såg jag Anna Järvinen live inför en liten men hängiven publik och de nya låtarna kröp närmre. Och så vid nästa lyssning hade albumet plötsligt rört sig från svåråtkomligt till infångande och smått beroendeframkallande.

Några spår, som den hypnotiska Jag Ville Alltid Vara, flyter ovanpå lätta beats, något som markerar ett nytt kapitel. Ett uttalat mål för skivan var annars att hålla kvar känslan från när Järvinen på sena kvällar spelar in viskande demos därhemma och det har förstås bidragit till det mer nedtonade och vardagsminnande anslaget. Det matchas av texter vars lika delar varm som krass realistisk poesi som dock aldrig skriver lyssnaren på näsan.

Anna Järvinen väjer inte med blicken när vemodet tar över, världen omkring en känns papperstunn och hjärtat hamnar i diket men utelämnar inte heller blänkande ögonblick av lycka. Hon är en svårslagen livsskildrare och melodiskapare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA