x
Built To Spill: Untethered Moon

Built To Spill
Untethered Moon

Built To Spill: Untethered Moon

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2015.04.21
Recenserad av
Daniel Andersson

Built To Spill släppte sitt senaste album There Is No Enemy 2009 och sedan dess har det varit relativt tyst. Frontmannen Doug Martsch har återigen fått en ny uppsättning medlemmar och uppföljaren har låtit vänta på sig. Martsch verkar dock ha tagit tidsglappet med ro, det har inte funnits någon anledning att stressa. Och det blir snabbt uppenbart att Idaho-bandets åttonde album Untethered Moon fungerar som en trygg famn – igenkännighetsfaktorn är stor. Den alternativa rocken är lika alternativ som på 90-talet. 

I anslutning till Built To Spill är det mer eller mindre regel att börja rabbla namn som Neil Young och J. Mascis, men Martsch har sedan länge pinkat in sitt eget revir i den amerikanska rockmyllan. Förstasingeln Living Zoo förändrar inte denna bild, men cementerar bandet som en av de bästa bevararna av 90-talets rockscen. Det är möjligtsvis en lättsammare Doug Martsch som gör sig hörd på denna skiva. 

Varför ändra ett vinnande koncept? Martsch är trygg med sin framtoning och samtliga medlemmar vet att de stora arenorna tillhör band som My Morning Jacket eller Dinosaur Jr. De har sin publik och dessa lär inte försvinna nu heller.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA