x
Godspeed You! Black Emperor: Asunder, Sweet And Other Distress

Godspeed You! Black Emperor
Asunder, Sweet And Other Distress

Godspeed You! Black Emperor: Asunder, Sweet And Other Distress

GAFFA

Album / Constellation
Utgivning D. 2015.03.31
Recenserad av
Andreas Fällman

Vad som skulle komma att bli Asunder, Sweet And Other Distress – Godspeed You! Black Emperors uppföljaren till 2012 års magnifika 'Allelujah! Don't Bend! Ascend! – gick under arbetsnamnet Behemoth när bandet framfört stycket live. Ett namn som väl överensstämmer med innehållet som inte kan beskrivas på annat sätt än som ett massivt vidunder.

Men till skillnad från tidigare giv så klockar skivan endast in på 40 minuter, vilket kan betraktas vara blygsamt av kanadensarna. Det massiva ligger alltså inte i speltiden, utan i den förvånansvärt maffiga och stundom blytunga ljudbilden. Sin vana trogen rör det sig om "ett stycke" som är fördelat i olika akter; denna gång fyra sådana, vardera kryptiskt döpta med namn som Peasantry or 'Light! Inside Of Light!' och Piss Crowns Are Trebled.

För de som gillar sin postrock med rätt mängd melodi som drönande dissonans är detta ett givet tillägg i samlingen. För er andra rekommenderas Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven, även känd som inkörsporten till tyngre rockflum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA