x
Bäddat För Trubbel: Två Sjundedelar Av Ett Liv

Bäddat För Trubbel
Två Sjundedelar Av Ett Liv

Bäddat För Trubbel: Två Sjundedelar Av Ett Liv

GAFFA

Album / Ken Rock
Utgivning D. 2015.04.25
Recenserad av
Daniel Andersson

Malmökvartetten Bäddat För Trubbel kör med raka puckar. De ser ett samhälle som krackelerar, de känner sig inte hemma och omvärlden beskrivs som ett luftslott utan mål och mening. Det finns ingen plats för omskrivningar eller försköningar. Medlemmarna får medhåll av Nisse Hellberg som skanderar "jag bara önskar att jag var mer som dom" i klockrena samarbetet Mer Som Dom. Att Wilmer X-sångaren gästar känns lika självklart som att jorden är rund. 

Mallen är densamma som alltid; korta snabba spår som varvas med en eller två midtempo-låtar. I grunden hörs traditionell rock 'n' roll som går att spåra till Chuck Berry. Enkelhet framför komplexitet. Möjligtvis har skramlet tonats ned en aning.

Olycklig kärlek har genom musikhistorien beskrivits allra bäst av bedrövade R&B-män eller nedsupna countryartister. I grunden är det inlevelsen som förenar traditionerna. Bäddat För Trubbel klarar av båda genrerna och det är med skrubbsår på knäna som frontmannen Hjelle sjunger Inte Perfekt och Om Det Inte Vore För Spriten. Texterna är klyschiga, men samtidigt oemotståndliga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA