x
Calexico: Edge Of The Sun

Calexico
Edge Of The Sun

Calexico: Edge Of The Sun

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2015.04.15
Recenserad av
Emil Viksell

Kalla det tråkigt, men personligen har jag alltid föredragit Calexicos finkonstruerade americanaverk snarare än deras spexiga och ökendoftande statsgränsrock. Det torde följaktligen betyda att låten When The Angels Play tilltalar mer än Cumbia De Donde. Men riktigt så enkelt är det inte. Den första är tämligen gemen folkrock, även om Calexico givetvis även behärskar hela den där "Ryan Adams"-grejen. Den sista studsar fram i bisarr elektronisk dräkt och mariachiblås, vedervärdig, men samtidigt mer eller mindre den enda låt på plattan som inte är behaglig.

Bäst är Joey Burns och John Convertino generellt när de uppblandar solid altcountry med finurlig utsmyckning av vad det än må vara. Men allt är egentligen ljuvligt välljud på Edge Of The Sun, trots att de rör ned rätt friskt med grejer i den där degeln som utgör albumformatet.

Därtill bjuds det på finpolerad popstänkare i Falling From The Sky och lika polerad rock i Bullets & Rocks. Dessutom bjuds ett knippe prominenta gäster i form av bland annat Sam Beam (Iron & Wine) Ben Bridwell (Band Of Horses) och Neko Case, för att nämna några.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA