x
Jonas Bergsten: Ingen Av Oss Är Väl Hård På Riktigt

Jonas Bergsten
Ingen Av Oss Är Väl Hård På Riktigt

Jonas Bergsten: Ingen Av Oss Är Väl Hård På Riktigt

GAFFA

CD EP / Woah Dad
Utgivning D. 2015.05.06
Recenserad av
Jenny Jacobi Abrahamsson

Vi är många som längtat. Tänker förstås på Jonas Bergstens smått hajpade solo-EP. Klockrena marssläppet Snutansikte känns redan som en klassiker och nu är uppföljaren äntligen här. 

Och visst, det är precis så skönt och fint som en hoppats på. Varenda spår en blänkande poppärla hämtad ur djupet av ett bultande hjärta – befriande brutalärligt, totalt avväpnande och sällsamt egensinnigt. Och så den där rösten... 

Med sig har forne Anna Leong-frontaren och INVSN-gitarristen ett namnkunnigt band i Daniel Berglund, Erik Hörnsten och systern Kajsa Bergsten. Tillsammans målar de in de norrlandsljusa sommarnätterna nere vid umeälven i ljudbilden som spänner mellan varmt postpunkdriv och svala indieinfluerade Velvet Underground-passningar burna av självklar musikalitet, lekfullt mod och en slags ödmjuk enkelhet. Till detta Jonas Bergstens pricksäkra känsla för text och melodi, ord, rytm och frasering när han liksom uppfinner språket på nytt. Som om han berättar allt för första gången – om henne, om honom, om allt det som hände.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA