x
Ash: Kablammo!

Ash
Kablammo!

Ash: Kablammo!

GAFFA

Album / Ear Music
Utgivning D. 2015.05.22
Recenserad av
Daniel Horn

Nordirländarna är i sin rätta natur när musiken låter just KABLAMMO! Men när det ska smöras, då vill en gärna titta bort och börja prata med någon annan.

Under 90-talet sprutade Ash ut indiehit på indiehit och 2001 kom då det gravt förbisedda collegepunk-underverket Free All Angels. Skivan håller än idag och mår som bäst i vårljus. Men vad hände sedan? Senast var det en form av tema-historia där bandet fick för sig att bara släppa "singlar", väldigt många sådana, som slutligen blev The A-Z Series. Friskt vågat, inte så mycket vunnet.

Med Kablammo! ska det låta live och direkt. Gruppen har fått tillbaka suget för klassisk punkrock och bra så … om det inte vore för att de titt som tätt tar helg i det smöriga ballad-träsket. Ash är lätta att älska för den genuina och oförfalskade glädjen till simpla jävla tre ackord och för deras Buzzcocks-attityd, men lätta att vifta bort när Tim Wheeler vill låta lite eftertänksam och ödmjuk. Fuck that. Smäll av alla fyrverkerier ni har och änglarna skall åter befrias.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA