x
Viktor Olsson: Stenungsund

Viktor Olsson
Stenungsund

Viktor Olsson: Stenungsund

GAFFA

Album / Roxy
Utgivning D. 2015.05.08
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Ett sus gick genom Sveriges musiklandskap när Viktor Olsson släppte sin allra första singel Regn i början av året. Med ett ben i saltstänkt pop och ett i fyllig folkrock levererar västkustsonen en debut som kommer sätta hjärtan i brand.

I den lilla havsstaden Stenungsund vaknade en 20-åring en morgon för lite mer än två år sedan till en telefon full av SMS, alla med samma innehåll. "Har du sett att Mauro Scocco twittrar om dig?". På microbloggen stod: "Kan någon snälla ge Viktor Olsson ett skivkontrakt?". Så tonåringen packade ryggsäcken med husgudarna Jim Morrison och Bruce Springsteen, for till storstaden och tog tag i sin karriär. Resten är historia.

Stenungsunds tio spår är laddade med poetiska textrader, bitterljuv längtan efter att ett liv ska ta fart och smäktande soulballader. Tillsammans med producenterna Peter Morén och Tobias Fröberg har Viktor Olsson skapat ett kommande generationsalbum, en skiva för vår tids ungdomar att älska till, söka tröst i och om några år använda som nostalgisk snuttefilt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA