x
Flo Morrissey: Tomorrow Will Be Beautiful

Flo Morrissey
Tomorrow Will Be Beautiful

Flo Morrissey: Tomorrow Will Be Beautiful

GAFFA

Album / Glassnote
Utgivning D. 2015.06.15
Recenserad av
Björn Schagerström

Freak folk, en av alla dessa mycket löst sammanhängande musikaliska subgenrer, broderade sina låtar ovanpå 60- och 70-talets mönster men vävde in trådar av en ny sorts psykedelika. Musikscenen nådde kanske sin peak när Animal Collective bjöd in Vashti Bunyan för att spela in samarbets-EP:n Prospect Hummer 2005.

Och genren har inte spelat ut sin roll, det är tydligt när engelska Flo Morrissey debuterar med tio välarrangerade sånger med rötter både i gammal och 2000-tals-folkmusik. Endast 20 år gammal och musikaliskt uppfostrad med Devendra Banhart och Nick Drake har hon en tyngd i rösten som ligger någonstans mellan Marissa Nadlers mörker och Kate Bushs ljus.

Låtarna har en inneboende smidighet som hindrar musiken från att kännas nostalgiska utan istället skinande med en egen strålglans. Freak folk-giganten Noah Georgeson har producerat ihop med genrebrytande Phillipe Zdar. Tillsammans med Flo Morrisseys skarpt vässade låtskrivarpenna har det resulterat i ett sammanhållet och starkt debutalbum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA