x
Trummor & Orgel: Hopes And Dreams

Trummor & Orgel
Hopes And Dreams

Trummor & Orgel: Hopes And Dreams

GAFFA

Album / Introspectio
Utgivning D. 2015.05.05
Recenserad av
Jesper Robild

På 60-talet gjorde sig två unga grabbar vid namn Bosse och Janne populära med den kanske coolaste instrumentkombon fram till idag – trummor och orgel. Lyckade försök till efterapning har gjorts, men just idag finns det egentligen bara ett alternativ om man vill ha ny musik spelad på dessa instrument. Tacka och ta emot, för grabbarna kan sina grejer.

Egna grepp förekommer och i arrangemangen vilar moderna toner uppbackade av en och annan synth. Den doft av sagor som en så lätt förknippar med kombinationen förekommer inte i stor utsträckning hos Trummor & Orgel. Musiken är stundtals dansant med sina discobeats, och försynta stråkar fyller ut snyggt på precis rätt plats. Annars är 90 procent av musiken på
Hopes And Dreams egentligen redan gjord för längesen. Men det spelar ingen som helst roll, konceptet är lika genialt idag och bröderna Anders och Staffan förvaltar Hansson & Karlssons arv med bravur. Soundet ger alltid rysningar och det är egentligen bara det faktum att speltiden är i snålaste laget som drar ner betyget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA