x
Raekwon: Fly International Luxurious Art

Raekwon
Fly International Luxurious Art

Raekwon: Fly International Luxurious Art

GAFFA

Album / Ice H2O Records
Utgivning D. 2015.04.28
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Wu-Tang-medlemmens solokarriär har haft sina toppar och dalar men genom det har rappen alltid behållit sitt rika språk. Detaljerade varumärkesköp och målande livstilsnöjen har varit detaljerna i sig bland kodade gatuspels-eposer. Album efter album, feature efter feature – Raekwons verser är frossande mafioso-berättelser utan slut.

Fly International Luxurious Art skiljer sig från tidigare grejer i att, som titeln indikerar, den glamorösa livsstilen står i centrum. Det är överlag mer varierade beats än vanligt som fylls med de kända och trendiga gästerna ASAP Rocky, Snoop Dogg och 2 Chainz. Boomen och snarorna är fundamentet under ett glansigare sound som tyder på att rapparen hoppas på nya lyssnare. Fastän albumet är 43 minuter kort håller de olika ingredienserna ändå osammanhängande ihop.

Veteranen försöker balansera de olika delarna men det är just de igenkännligt Raekwon-typiska spåren som fastnar; från 4 In The Morning, Heated Nights till Live To Die. Då låter Raekwon som sitt gamla vassa jag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA