x
Ben Khan: 1000

Ben Khan
1000

Ben Khan: 1000

GAFFA

Download / Dirty Hit
Utgivning D. 2015.05.11
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

På sin andra EP har unge Ben Khan tagit steg framåt och vidare med sin musik och från den grund han byggde på debuten 1992. Om den första EP:n var mer om snyggt gung och electro-pop är denna andra EP mer fart och sväng. Om den första var mer öppen med sina bluesriff är det nu mer accentuerat och ordentligt effektmässigt upptonat istället för väldigt tydligt lutat mot gitarrens egna kraft.

Det är samma sorts R&B som presenteras här som för ett år sedan, men vidareutvecklat till att kännas och se större ut, ibland kanske mer så än det faktiskt kan vara med hantverket i åtanke. På 1000, till skillnad från på 1992, blir viljan att skapa en större ljudbild ibland lite svajig helt enkelt för att verktygen som används inte bidrar med tillräckligt mycket utan kommer istället i vägen. När alla låtar är så tydligt rotade i att Khan både kan sjunga och spela gitarr ställer musiken sig själv en björntjänst till fråga rätt ofta, liksom om dessa låtar inte skulle vinna mer på att bara vara och innehålla sång och gitarr och ingenting mer.

Överlag är det inte direkt något som egentligen påverkar materialet negativt, det är spännande att få ta del av hur Ben Khan lägger till synthar och andra trummönster för att förnya sin musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA