x
Major Lazer: Peace Is The Mission

Major Lazer
Peace Is The Mission

Major Lazer: Peace Is The Mission

GAFFA

Download / Mad Decent
Utgivning D. 2015.06.01
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Inte mycket som gör de allra bästa Major Lazer-låtarna så remarkabla finns kvar i låtarna på Peace Is The Mission. Projektets tredje album följer förvisso samma sorts schematik som Major Lazer använder sig av överhuvudtaget på sina låtsamlingar, det är alltid olika typer av dansmusik som presenteras och det är alltid med rötter i olika stilar från olika delar av världen presenterat med olika röster över produktionerna.

Om det är något Major Lazer är duktiga på är det sannerligen och i synnerhet att anamma den musik de bemöts av när de turnerar världen runt och får tusentals att dansa var än de åker, och det är antagligen en egenskap som de aldrig kommer att släppa men vars fingertoppskänsla olyckligtvis sakta börjar slipas bort, låt för låt och album för album.

Peace Is The Mission sitter inte produktionerna särskilt väl tillsammans, oavsett individuell kvalitet på vare sig musiken eller de vokala gästerna. Enda gången det faktiskt känns på samma sätt som det gjort när Major Lazer skapat estetiskt fulländade verk, som den vackra popperfektionen i Get Free eller deras definierande monsterhit Pon De Floor, är när mikrofonerna lämnas över till Pusha T och Travis Scott samt när albumet avslutas med en remix på en soundtracklåt de gjort med Ariana Grande.

Major Lazer är på sitt tredje album för första gången sedan Diplo, Walshy Fire och Jillionaire började jobba tillsammans i grupp försiktiga, och det är inte ett sinnestillstånd som passar dem varken individuellt eller tillsammans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA