x
Florence And The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

Florence And The Machine
How Big, How Blue, How Beautiful

Florence And The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful

GAFFA

Album / Island
Utgivning D. 2015.05.29
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det är smått förvirrande att börja lyssna på How Big, How Blue, How Beautiful, det tredje albumet från det band som heter Florence + The Machine och som för det mesta ses som Florence Welch och hennes fantastiska röst, samt medmusiker. Ofta är det en direkt konsekvens av att bandets lugnare stycken får mest uppmärksamhet. Att dessa stycken är betydligt mer konstnärligt och orkestralt lagda än vad bandets indierock-stämpel antyder tydliggör än en gång vilken enorm sångare Welch faktiskt är.

Därför blir det så udda och oväntat när allting börjar med kraschande gitarrackord och enkla rocktrummor bakom. Det skär sig ordentligt mot bilden av bandet överlag, men över hela albumet växer även det sakta in i den mer bekanta och otvivelaktigt fina ljudbild som är mer representativ för musiken de skapat tillsammans.

De är fortfarande som bäst när det är stråkar och blåsinstrument som tävlar ikapp om vem som låter störst och vackrast och mäktigast. När allting är uppbackat av pianon som bidrar till rytmen lika mycket som de hamrande trummorna, och den egenskapen är kvar och den är fortfarande stark på How Big, How Blue, How Beautiful. De stunderna kommer och tar över ofta nog för att göra albumet stabilt och fint, trots att musiken som blir över känns malplacerad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA