x
Ida Redig: I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone

Ida Redig
I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone

Ida Redig: I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2015.05.29
Recenserad av
Jennifer Last

Länge har hon varit någon att hålla ögonen på, ett namn att lägga på minnet. Man behöver varken leta eller hålla utkik längre. Här är hon. I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone kommer att vara det absoluta startskottet för Ida Redig, med ett pang som kommer eka länge.

Samtliga fem låtar är otroligt välarbetade, med syntheffekter som letar sig in under huden. Ghost blir EPn:s höjdpunkt, en otroligt stark låt skriven i ett stabilt samarbete med Kent-frontaren Jocke Berg. Nog att det kanske finns något av en Kent-anda i låten, men Ida lyckas ändå göra den till sin egen. Ett par genomgående teman dominerar Idas musikaliska språk. Det är attityd, det är girlpower och det är jäkligt mycket "skam den som ger sig". Framtonas mest i What The Hell, en dansant synthpopdänga som säkerligen många kan känna igen sig i. Likaså i Out Of Your Mind där det textmässigt är som starkast.

Ida Redig är tjejen som snart blir allas egna göteborgsdotter, med en EP som kommer sticka ut sommaren 2015. Repeatknappen nedtryckt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA