x
Holly Herndon: Platform

Holly Herndon
Platform

Holly Herndon: Platform

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2015.05.19
Recenserad av
Daniel Horn

Holly Herndon tar dynamiken på fullaste allvar. Det hördes relativt omgående på Movement men med Platform placeras hennes upphackade technokaos i andra sammanhang, tillsammans med några melodiska vänner. Schizokänslan är total.

Hon har fortfarande ett stort/stört intresse för den mänskliga rösten och hur den kan vridas och vändas in i absurdum för att nästa artificiella och förvrängda bild ska utkristalliseras. Ibland blir det "hittigt" värre (läs Chorus) men allt för oftast påfallande experimentellt. Techno för den som hellre vill kontemplera än dansa.

Under Platforms gång kan du sällan slappna av och – återigen – dynamiken är boven i dramat. Unequal kan te sig som ett sidospår men är egentligen bara en liten del av det uppstyckade resultatet, för när Holly Herndon nu leker mer med det, nåväl, lättillgängliga ligger nyss nämnda låt som så mycket annat och gnager. Om du blir klok på köpet? Aldrig, snarare fascinerad. Om det håller i det långa loppet som mer enhetliga Movement är dock frågan när utvecklingen av soundet inte är i närheten av debutens storslagna och helgjutna slutresultat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA