x
Son Lux: Bones

Son Lux
Bones

Son Lux: Bones

GAFFA

Album / Glassnote
Utgivning D. 2015.06.22
Recenserad av
Tommy Juto

Ryan Lott har gjort sig känd för sina många samarbeten med andra artister och fjolårets album under namnet Sisyphys (tidigare S/S/S) tillsammans med Sufjan Stevens och rapparen Serengeti kanske inte var klockrent, men väl intressant. Numera är Son Lux en trio, till största delen alltjämt en skuta styrd med Lott vid rodret.

Bones är en skiva full av kontraster. Under rumphuggna beats försöker linjära melodier hitta utrymme. Isande spökröster kväser stundom de emotionella sångspåren. Precis när man tror att allt håller på att tappa takten inser man att det trots allt är i synk. Och just takten visar sig återigen vara en viktig komponent i Son Luxs musik, ett signum som framstår som dess viktigaste beståndsdel.

Bones ger ingen ro, lämnar ingen plats till att slappna av, och utmanar hela tiden med olika ljud och vändningar som kontinuerligt skaver. Flytet infinner sig dock inte och den riktigt enhetliga känslan uppnås aldrig, men så länge de nio spåren vart för sig väcker intresse når man rätt långt ändå.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA