x
Nosaj Thing: Fated

Nosaj Thing
Fated

Nosaj Thing: Fated

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Utgivning D. 2015.05.04
Recenserad av
Andreas Fällman

Jason Chung håller sina albumtitlar på en underbart minimalistisk nivå, likaså sina beats. Frågan är bara om inte minimalismen i och med nya Fated antagit en nivå där Chung börjat tappa fokus på innehållet till förmån av en alltmer torr ljudbild. För där föregående Home var en oklanderlig blandning av dova hip hop-beats och rytmer som lät som de vore inverterade, finns desto mindre att fästa intresset vid denna gång. Visst bjuder Chance the Rapper på någon minut av välfraserade rader text på Cold Stares men där når intressemätaren även sin peak. En minut av sammanlagda 33. Sedan återgår allt till att bli torrt igen.

Vad som gör det hela ännu värre är att det hela låter väldigt bra i lurarna. I smyg vaggar Let You in en i ett mysigt gung och kittlar ens lust att damma av någon av sina gamla samlingsalbum med daterad Detroit-techno. Sedan tar skivan slut och man känner sig lite skamsen över att så lätt blivit lurad.

Det är en märklig känsla att efter femton låtar av välproducerad electronica bara rycka på axlarna och tänka: Var det där allt?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA