x
High On Fire: Luminiferous

High On Fire
Luminiferous

High On Fire: Luminiferous

GAFFA

Album / eOne
Utgivning D. 2015.06.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

James Hetfield, Dave Mustaine, Trent Reznor. Män och musiker vars kreativa topp låg i paritet med deras alkoholmissbruk och som aldrig riktigt kunnat leverera med samma höga verksgrad sedan livet tog en positivare vändning. Lägg till High On Fires frontman Matt Pike till den listan nu.

Sjunde albumet fortsätter i samma inslagna bana som föregångaren och ännu en gång har trion tagit till sig ett koncept i ett försök att erövra lyssnaren. Måhända har de senaste tre nyktra åren öppnat upp ögonen på sångaren eftersom han nu vill avslöja världens styrande elit. Vilka det nu kan tänkas vara ...

De eruptiva riffen på Luminiferous sitter där de ska men vid det här laget förväntar jag mig mer av High On Fire. Den otämjda vilden som bandet alltid varit börjar sakteligen domesticeras. Visst, öppningsspåret kan vara bandets snabbaste låt hittills men i övrigt är det anonymt. The Falconist sticker ut med sin melodiska hook medan experimentella The Cave är en fingervisning om var bandet bör ta vägen i framtiden om de vill fortsätta vara den best de blivit kända för.

Det enda jag kan tänka på är hur alkohol och ett destruktivt leverne påverkar kreativiten positivt hos rockstjärnor ...


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA