x
My Sleeping Karma: Moksha

My Sleeping Karma
Moksha

My Sleeping Karma: Moksha

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2015.05.29
Recenserad av
Jesper Robild

Någon där ute i stugorna som väntar ihjäl sig efter Tool? Då kanske My Sleeping Karma kan stilla hungern för en stund. Likheten är inte slående, men konsten att bygga mantran såväl som att implementera rituella och ockulta element delar de. Det olagligt tuffa omslaget avslöjar väldigt pedagogiskt alla beståndsdelar – en krigsmålad, fyraarmad elefantgud som gör hårdrockstecknet och tömmer en näve magiska sporer. Tungt, indisk mystik och psykat med finess.

Moksha kastar lyssnaren mellan stämningar. Mellan varje spår erbjuds en folkdoftande andningspaus, och huvudnumren är en briljant växling mellan öken, postrock och allt som får en att harmoniskt svaja i olika hastigheter. Vare sig det är lugnt eller intensivt diggar hela kroppen per automatik.

Musiken står sig bra utan sång. Men. Frågan är om inte en karismamaskin à la Maynard James Keenan eller Mike Patton hade kunnat göra detta till en världssuccé, för så smakfullt är verkligen soundet. Nu får de nöja sig med "lätt årets instrumentalskiva".

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA