x
Bob Hund: Dödliga Klassiker 3

Bob Hund
Dödliga Klassiker 3

Bob Hund: Dödliga Klassiker 3

GAFFA

Album / Bob Hund
Utgivning D. 2015.05.29
Recenserad av
Alex Pettersson

Mysfarbröderna i Bob Hund har senaste åren känts som en något sökande rockgrupp utan direkt fokus. De galna projekten har mest känts lustiga på konceptnivå, för vem orkade egentligen till exempel lyssna på deras samling av inspelade låtavslut som för något år sedan lades ut på Spotify? Även om vi smålett åt påhitten har det ibland känts som dessa medvetet agerat tupé åt något oundvikligt; en tappad gnista. Med Dödliga Klassiker 3 har herrarna hittat tillbaka till något som en gång var bandets kännetecken och gjorde det till ett av Sveriges bästa och viktigaste band.

"Jag skall plocka dina onda blommor, lägga dem på en picknickduk". Thomas Öbergs oväntade ord är fortfarande bandets giftigaste vapen tillsammans med gitarrfirma Johnny/Connys grundjobb. När sedan Jonas Jonassons spöksynth okaxigt smyger fram så uppstår en känsla som endast ett förbaskat bra rockband kan locka fram. På Dödliga Klassiker 3 låter det mer Bob Hund än på länge vilket är ett glädjande konstaterande. Ibland kan de kännas lite väl ivriga att etsa in budskapen som förmedlas, vilket förvisso mest känns ganska gulligt.

Även om Bob Hund gjort sig känt som en relativt snabbspelande orkester så konstaterar EP:n något åtminstone undertecknad länge vetat; de gör sig minst lika bra i nedtonat utförande. Det har inte låtit så här bra sedan karriärtoppen nåddes under det sena 90-talet. Dödliga Klassiker 3 bör mottas med vidöppna armar för år 2015 behöver vi Bob Hund mer än någonsin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA