x
Children Of Bodom: Sweden Rock Festival

Children Of Bodom, Sweden Rock Festival

Children Of Bodom: Sweden Rock Festival

Recenserad av Jesper Robild | GAFFA

Den ekvilibristiska andan till trots handlar Children of Bodom väldigt mycket om party. Alexi Laiho studsar runt i hatt och solbrillor och med manskap bjuder han på total crowd pleasing. De fyra album som släppts sedan 2003 års Hate Crew Deathroll ignoreras nästan totalt, med andra ord en setlist som gjord för festival. Ett faktum som undertecknad är den siste att klaga på.

Partyandan genomsyrar som alltid framträdandet. Utförandet är seriöst och scenglädjen fortfarande genuin, men med så mycket rutin är även en stor festivalspelning en lättsam dag på jobbet. Finnarna halsar öl och babblar om diverse nonsens – en publikgranne påstår sig ha räknat till dussintals "fuck". Allting som sig bör, för till syvende och sist handlar allt utom möjligen texterna om att ha kul.

Bandets lättillgängliga musik – inte för hård och inte för snäll – får ses som tämligen pubertal. På gott och ont. Å ena sidan glädjeframkallade, å andra sidan lockar föreställningen till sig den lilla men ack så påfrestande del av moshare som egentligen bara vill slåss. Ett faktum som garanterat förstörde för många.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA